Translate

30.01.2012

Knaggrekke 1-2-3

Si meg hva du synes!  
Idag har jeg en knaggrekke å vise dere, med steg for steg på hvordan jeg lagde den.


Før jul måtte vi kjøpe oss ett nytt kjøleskap, ble ikke lei meg for deg..  Vi hadde tidligere ett innebygget, ganske lite kjøleskap, og da måtte vi jo rive ned skapet det sto i. De øverste listene på kjøkken innredningen er solide og fine, så vi sparte på de to små bitene som ble tilovers.


Jeg har brukt en ubehandlet vanlig planke på 110 x 20 cm, og listene som var fra kjøkkenet.
Jeg festet listene med fire flate beslag på baksiden.  Synlige større spekker ble fuget igjen.

Så maling, det ble først grunnet i hvit vannbasert heftgrunn. Bokstaver av vinyl/wallsticker ble limt på, her kan man også bruke andre sjablonger, helt til sist.
Jeg har brukt PureColor, som er en helmatt maling fra Lady, Dempet Sort, samme som ble brukt på det sortmalte skapet. To strøk med denne. Vannbasert maling tørker fort, ekstra fort foran varmepumpen, så denne var ferdigmalt på en kveld.  Skal du male noe hvitt på ubehandlet tre, anbefaler jeg at du kvistlakker "kvistene", det er en tyntflytende veske, som tørker fort. Hvis du ikke gjør det så vil kvistene vise seg etter en stund.... 
Etter tørketiden, den beste tiden :) kan jeg dra av bokstavene, og feste krokene. Jeg har kjøpt disse på en flott interiør forretning her på Os, Landboden.
Midten ble funnet, og monterte den første kroken. Satte ut de andre krokene, og fant ut at det passet fint med 20 cm imellom hver krok.  Her har jeg funnet noen legoklosser, som var mal for hvor høyt opp på planken de skulle festes.
 Litt nytt på soverommet..  : p
Knaggrekken ble festet i veggen med to skruer tvers igjennom, og for sikkerhetsskyld i en stender.
Hørte på P4 en dag, og de diskuterte hva folk gjorde med klærene som var brukt, men for rene til å sende på vask, men for skitne til å legge inn igjen i skapet..   Artig å høre hva folk gjorde, de endte som regel opp på en stol eller i en krok..  Hvor blir dine av?  Våres endte opp i en haug på stoler og tok stor plass. 
Men det var frem til nå!!  For nå har jeg hentet inn snekkerbukken min og kostet av den, og det er blitt til en klesbukk!! hehe ; p    vel en prototype, kanskje jeg skal lage en lignende?Jeg hadde Mr. & Mrs på veggen tidligere, men forflyttet dem til lampen. Det er wallstickers som er brukt.


Flotte puter fra Kid, elsker den rustikke stilen!!  og de passer veldig bra  i stuen og! Så de tar turen dit når vi legger oss ikveld  ;p

Ønsker dere alle en herlig uke!!   Klem fra Gunn

12 kommentarer :

 1. Den ble KJEMPEFIN!!
  Så flink du er:)
  En slik skal jeg jammen prøve meg på en gang...
  Og bukken!! Wow, DEN likte jeg sååå godt - smart:)

  Kjempefint på soverommet deres ♥

  SvarSlett
 2. marit storøy grønsberg30. januar 2012 kl. 23:31

  Du er iderik ... koser meg med bloggen din :-)

  SvarSlett
 3. Så superflott. Gjenbruk og nytt. Knaggene var prikken.
  Moro når malingen tørker så fort. Brukte samme maling i gangen forrige uke.
  Flink flink.
  God ide med sagbukken, men hos meg ville den fort blitt overlesset he he
  Hei hopp
  Randi

  SvarSlett
 4. Hei Gunn
  så tøff den var...alltid inspirasjon hos deg, og utrolig kjekt når du viser det steg for steg.
  Ønsker deg en fin ny vinterdag
  Klem fra meg

  p.s. har glemt å se om du har vært på besøk i fuglekassen.........:o)

  SvarSlett
 5. Helt fantastisk stilig ble den. :)Du er dyktig altså, tror akkurat det der er smittsomt på Os, eller kanskje det er noe i luften. Putene var knallfine, de hadde muligens passet i sofaen på gjesterommet her, må sjekke Kid.
  Du spurte meg her om dagen om skjenken som kanskje er til salgs, siden står litt bortpakket på altanen her så har jeg ikke fått målt den, dessuten har jeg jo også gått litt i dimman her. Det er også en mulighet for at min sønn kunne tenkt seg den (jeg håper jo det så blir den i familien og jeg får pusse den opp). Når jeg vet mer så skal jeg gi deg en lyd om du fortsatt er interessert. Vi ga 1500 for den da vi kjøpte den, så noe rundt om den prisen blir det om vi selger.

  Klem fra Kari

  SvarSlett
 6. Takk for kommentar inne hos meg :)
  Samme innhold i innleggene ja, men jøss så stilig din ble !!!
  Litt mere eksklusivt utseende kan man trygt si :)))

  Ha en fin dag i dette herlige været vi har for tiden :)
  Klem Heidi

  SvarSlett
 7. Så koselig og inspirerende blogg du har!! Her var det mange flotte tips:) Legger meg til som følger, velkommen inn til min lille verden hvis du har lyst!

  SvarSlett
 8. Så fin knagg du har laga, den ble kjempefin.ps... den bukken var råtøff!!

  SvarSlett
 9. Så stilig, du er ordentlig flink, og gøy at du viser trinn for trinn også :)

  SvarSlett
 10. herlig inspirasjon:: Vi gjorde faktisk det samme... kjøpte nytt kjøleskap..Hos oss ble det også biter av topp listen igjen... Smart å lage knagg rekke av det.:


  ha en fin helg

  kerstin

  SvarSlett
 11. Beautiful! Your blog is full of inspirational ideas!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips